onsdag 11 februari 2015

Chokladkaka


Idag knapade jag ihop en variant av kladdkaka. Fast ändå inte skulle nog vilja kalla den kladdig chokladkaka. :) Mitt första egna skriva recept (finns säkert någon stackare som gjort "exakt" såhär, men de skiter jag i! ;))


Ingredienser



100g smör
2½ dl socker
3 ägg
2½ tsk vaniljsocker
4 msk kallt kaffe
5 msk kakao
1 3/4 dl mjöl 
1/2 tsk bakpulver

Gör såhär
Sätt ugnen på ca 160 grader
Smöra en spring form eller pajform, och "bröa" med kokosflingor.
Vispa det rumsvarma smöret och sockret poröst.
Ha i äggen 1 i taget, vispa till en jämn smet.
Ha i vaniljsockret.
Sen har du i kakaon, sikta den gärna för att minska risken för klumpar.
Sen har du i kaffet(glöm inte, det tar verkligen fram chokladsmaken). 
Sist har du i mjölet blandat med bakpulvret. Sikta även i detta. Och vid detta moment, vispa inte med elvisp. Rör hellre en träslev eller en ballongvisp eller en slickepott. 
Häll genast i formen och och sätt in i mitten av ungen och grädda i ca 15-17 min. beroende på hur kladdig du vill att den sak vara. 



När du tagit ut kakan låt svala något innan di tar av kanten på springformen. 








Servera med grädde eller vaniljglass. :)










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar